fbpx
Înregistrare
Meniu
Proiectul ” Spune Nu Violenței ”

Joi, 22 octombrie, voluntarii proiectului „Spune nu violenței ” au desfășurat ultimul seminar informațional cu clasele a șaptea și a opta. La seminar a vorbit Adriana Popovici, psiholog la Centrul Național pentru prevenirea abuzului față de copii.

Și în această întâlnire au fost ridicate subiecte importante, cum ar fi

Dragostea și formele ei

Adolescenții au discutat un astfel de sentiment minunat ca dragostea, precum și lucrurile care se întâmplă într-o relație. Apoi au vorbit despre motivul pentru care suferim din dragoste și ceea ce este inacceptabil într-o relație.

 Consimțământul pentru relații sexuale

Adolescenților li s-a explicat că implică acordul pentru relații sexuale, de exemplu, vârsta minimă permisă pentru inițierea relațiilor sexuale în Republica Moldova (16 ani).

Mecanisme de limitare

Adolescenții au fost învățați să recunoască și să distingă patru mecanisme:

regula reciprocității
efectul credinței timpului
efectul Hall
Consecință și angajament.

Mulțumim echipei CNPAC, în special lui Adrian Popovici și Paraskovia Topadu, pentru organizarea și desfășurarea lecției finale!

Mulțumim administrației liceului „Petre ștefănucă”, în special Vera Balan și Liliana Constantinov, pentru Cooperare și susținere!

De asemenea, mulțumim conducătorilor și claselor 7 și 8 pentru lecțiile minunate pe care le-am petrecut împreună!

Mulțumim voluntarilor din Moldova-CVC și școala de vară # BEDOHAVE2019, fără de care acest proiect nu ar exista! Nicolae Railean, Iulia Barbaneagră, Ludmila Semina-Ghițu, Irina Gheorghelaș, Elina Condrașova.

De asemenea, Îi mulțumim lui Rodica bivol pentru ajutor și timp petrecut!!!

+373 (22) 509 646
+373 69020369
Chișinău, str. E.Doga 5,
of. 309, 310, 312
Luni - Dum.
15:00 - 21:00