fbpx
Înregistrare
Meniu
proiectul ” școala gesturilor”

Imaginați-vă cât de greu este pentru acești oameni, deoarece pur și simplu nu au cu cine să vorbească, să vorbească. Dar ele nu sunt diferite de noi, de asemenea, au nevoie de ea. Acesta este motivul pentru care proiectul „școala gesturilor”este regizat în RVC. Acesta este un proiect care are ca scop educarea voluntarilor limbajul semnelor pentru a comunica în continuare cu persoanele cu deficiențe de auz.

După cum vă amintiți, s-a desfășurat recent t. c. primul sezon al proiectului, la finalul căruia participanții la proiect au demonstrat dobândite cunoștințe și competențe de gestiune concert „într-o seară,” poezie seara, la care participanții au recitat poezii, dintre care unele au fost doar traduse în limbajul semnelor.

Dar, începând cu luna ianuarie, am lansat o nouă serie de cursuri în cadrul proiectului și am avut deja prima întâlnire-o prelegere. Ea a fost condusă de oaspeți invitați de la Moscova, surdo-traducător-Nikita Dolgishev. La curs, voluntarii s-au familiarizat cu elementele de bază ale limbajului semnelor, apoi și-au împărtășit experiența și au vorbit despre caracteristicile limbajului semnelor în diferite limbi.

Băieții au participat activ la discuții, și-au împărtășit cunoștințele, au pus întrebări. Sperăm că prima întâlnire le-a inspirat să studieze în continuare limba, precum și subiectele discutate la prelegeri vor fi motivația pentru ceea ce să stăpânească limbajul semnelor pentru a ajuta în continuare persoanele cu deficiențe de auz și vorbire să se socializeze.

Noi credem că proiectul „școala gesturilor” face o afacere mare și în viitorul apropiat va da roade!

Ne vom împărtăși succesele și veți urmări știrile!

+373 (22) 509 646
+373 69020369
Chișinău, str. E.Doga 5,
of. 309, 310, 312
Luni - Dum.
15:00 - 21:00