fbpx
Înregistrare
Meniu
Proiectul ” Școala Gesturilor”

Poezia este ceea ce ne inspiră, dă un teren pentru reflecție și, fără îndoială, acoperă. Este ceva în care ne putem găsi și, de asemenea, să ne exprimăm bucuria, tristețea, pasiunea, durerea, încântarea. „Poezia este un flux de bucurie, durere, uimire și un mic volum de cuvinte din dicționar”.

Am decis să ne plimbăm în atmosfera magică a poeziei și am petrecut o seară poetică numită „într-o seară”.

Pe 29 noiembrie, voluntarii și oaspeții mai în vârstă ai Centrului de voluntariat s – au aflat într-o cafenea neobișnuită de amintiri și reflecții. Voluntarii proiectului „școala gesturilor” au citit poezii și monologuri, dintre care unele au fost traduse în limbajul semnelor pe care băieții îl studiază în cadrul proiectului.

De asemenea, poemul propriului eseu a fost citit de un participant în vârstă al proiectului „Studio de tineret” – Alexander Mitnik. Din păcate, un alt participant la acest proiect din motive de sănătate nu a putut participa, îi dorim sincer o recuperare rapidă și sperăm că va veni pentru noi data viitoare.

La finalul programului pregătit de colegii voluntari, fiecare oaspete ar putea să urce pe scenă și să-și citească poezia preferată. Am fost foarte surprinși și mulțumiți de faptul că astfel de doritori au fost destul de mulți.

Îi mulțumim tuturor celor care au cântat pe scenă, tuturor celor care au citit poezii, tuturor celor care le-au tradus în limbajul semnelor și, bineînțeles, tuturor oaspeților care au venit – ați creat o atmosferă uimitoare și ați făcut această seară de neuitat!

A fost o seară cu adevărat caldă la lumina lumânărilor la o companie confortabilă de voluntari și seniori. Comunicarea, zâmbetele și starea de spirit bună a tuturor participanților este un semn bun că astfel de activități nu vor avea loc încă o dată în RVC.

+373 (22) 509 646
+373 69020369
Chișinău, str. E.Doga 5,
of. 309, 310, 312
Luni - Dum.
15:00 - 21:00