fbpx
Înregistrare
Meniu
Proiectul „School of life”

Uneori este nevoie de un simplu ajutor, nu fizic, nu material, cineva nu are suficiente cunoștințe și experiență de viață, un sfat sau sprijin și să oferi asta persoanei care într-adevăr are nevoie de ajutor. School of life – este un proiect unic care se bazează pe pregătirea copiilor absolvenți a școlilor internat pentru viața „adultă” care îi așteaptă în afara orfelinatului.

În cadrul acestui proiect, un grup de voluntari și, uneor lectorii invitați din domenii complet diferite de activitate, au desfășurat prelegeri, diferite cursuri de master și întâlniri la internat care să le ajute să se adapteze rapid la viața „adultă”. Suntem mândri că suntem capabili să creăm astfel de proiecte care pot ajuta pe deplin oameni care au nevoie. Și de această dată, voluntarii noștri au mers la internat pentru copiii orfanii „Kerpinen”, care se află în cartierul Hîncești și deja a avut loc  prima lecție cu ei.

Întâlnirea a avut loc pe tema: ajutorarea oamenilor, la care partcipanții au prezentat activitățile de voluntariat. A început cu o conversație plăcută încare copiii au întrebat dacă ei înșiși au ajutat pe cineva. După ce voluntarii au arătat un video dedicat Zilei Faptelor Bune și au vorbit prin ce modalitați voluntarii pot ajuta oamenii. Deosebit der bine cu voluntarii în grupuri, îndeplinind o sarcină, esența căreia era să-și dea seama cum să ajute în școala internat sau pe stradă. Și toți am ajuns la concluzia că ajutorul este un lucru minunat. Cea mai mare plăcere este să te simți util, să îți dai seama că ai făcut pe cineva puțin mai fericit, că ai făcut viața cuiva mai ușoară, că ai putea să ajuți pe alții.

 La sfârșitul întâlnirii, toți participanții au completat răsunurile colegilor în timpul feedback-ului și au făcut o pauză de cafea. De asemenea, directorul a rămas cu un plic de teme, care vor trebui să fie pregătite pentru următoarea întâlnire. Sperăm că va avea loc în aceeași atmosferă caldă și prietenoasă.

+373 (22) 509 646
+373 69020369
Chișinău, str. E.Doga 5,
of. 309, 310, 312
Luni - Dum.
15:00 - 21:00