Înregistrare
Meniu
Proiectul „Teatrul martorilor”

    Octombrie, noiembrie, decembrie … Pentru unii, acestea luni sunt  sumbre, fără stare de spirit și fără nici o inițiativă. Pentru cineva aceste se asociază cu depresia și apatia, dar nu și pentru tinerii noștri! Noi ne bucurăm de viață, de capturarea momentelor, de ștergerea cadrelor și a limitelor și de implicarea în creativitate. Acum participăm la crearea unei producții teatrale în care atât voluntarii cât și persoanele în vârstă vor juca pe scenă. Este interesant faptul că scenariul se bazează pe povestile persoanelor în vârstă, sunt cazuri reale, sunt evenimente care au fost în viața naratorului, de fapt, acestea sunt experiențe și sentimente vii.
Acestea sunt istoriile oamenilor care au trecut prin război, holocaust, au supraviețuit oricărei groaze și fricii care au avut loc pe pământ în anii patruzeci. Astfel, voluntarii, precum și publicul vor putea nu numai să atingă arta, să se încerce ca actori sau să se bucure de teatru de tineri actori, dar, de fapt, să nu-și amintească greșit evenimentele istorice, să onoreze victimele, să-și amintească exploatările și victoriile . Este important, într-adevăr, să ne ţinem minte ce sa întâmplat, deoarece istoria nu este o dată sau numele unei perioade, este materia vie care trăiește în memorie, ne învață să nu repetăm greșelile trecutului.

În timpul acestor trei luni sunt programate repetiții. Tinerii se întâlnesc în fiecare săptămână, marți. Repetând nu numai tinerii, generația mai în vârstă se implică activ în tot ceea ce face.Acest lucru este cu adevărat minunat, pentru că într-uun astel de mod  te obişnuieştimai  uşor pe scenă. Premiera este programată pentru luna ianuarie, dar  încă nu există dată exactă, cu siguranță vă vom informa.

+373 (22) 509 646
+373 69020369
Chișinău, str. E.Doga 5,
of. 309, 310, 312
Luni - Dum.
15:00 - 21:00