Înregistrare
Meniu
Premierea anuluală „Voluntarul anului 2018”
    Pe data de 9 decembrie, dumincă, la noi în RVC a avut loc premierea anuluală „Voluntarul anului” 2018 – dedicată zilei internaționale a voluntarului, care este sărbătorită pe 5 decembrie.
 
    Evenimentul a avut loc în stilul „Jazz Evening”. Decor se potrivea perfect, zonă foto elegantă, toată seara pentru oaspeții noștri joace muzica și cîntau artiști invitați. Totul a fost de bun gust! La această serbare au participat peste 250 de voluntari, familiile lor (părinți, a doua jumătate) și parteneri cu care am lucrat pe tot parcursul anului.
    Înainte de ceremonie, am aprins solemn  a 8-a lumanare de Hanuka. După ce oaspeții au luat loc și a venit ceasul cel mai interesant, care este atât de mult așteptat pentru toți – „Voluntarul anului“, ceremonia de premiere.

   Înainte de ceremonie, am aprins solemn  a 8-a lumanare de Hanuka. După ce oaspeții au luat loc și a venit ceasul cel mai interesant, care este atât de mult așteptat pentru toți – „Voluntarul anului“, ceremonia de premiere.

    La evenuimet a participat și Corneliu  Popovici (consilier al Președintelui Republicii Moldova în domeniul educației, culturii și cercetării) –  care a premiat cei mai buni cinci voluntari din Chișinău, Bălți și Râbnița,cu diplome de onoare de la Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon. De asemenea, a felicitat voluntarii  Ion DONEA (Șef, Direcția Tineret)de la Ministerul Educației, Culturii și Cercetării, Președintele Comunității Evreiești din Republica Moldova, Bilinkis Alexandru, reprezentanții JDC Alla Bolboceanu și Irina Zborovskaia (Israel).

    La ceremonie au fost prezentate numeroase nominalizări, care anterior au fost păstrate în secret. Voluntarii care le-au câștigat au primit un lanț de argint sub forma literei „Hai” (tradus din ebraică: „viața”). Nominalizările au fost următoarele:

·         “Cel mai activ voluntar” – au câștigat 10 persoane care pe parcursul a tot anul au facut voluntariat au acumulat cel mi mare numar de ore.

·         “Coordonator de voluntari” – a fost acordat celor 11 persoane care și-au coordonat cu succes proiectul.

·         “Descoperirea anului” – 6 persoane, care în acest an s-au deschis pentru echipa RVC în acest an, într-un mod complet nou și au obținut rezultate bune.

·         “Proiectul anului – victoria a fost acordată celor 13 persoane care au lucrat pentru a ajuta bătrânii: Originile Milei și Depășirea Singurătății.

·         “Profesia – Voluntar” – au meritat-o 9 persoane care au lucrat timp de mulți ani în centrul de voluntariat și nu se opresc să facă fapte bune.

·         “Voluntarul Anului” (Bălți, Rîbnița) – 6 oameni, care în orașele lor erau cei mai activi pentru acest an.

·         “Angajatul anului” – au câștigat 7 persoane care au lucrat pe tot parcursul anului și au ajutat centrul de voluntariat să se dezvolte și să avanseze.

·         “Partenerul anului” – acordarea onorifică a 7 organizații cu care RVC are relații excelente.

Am dori să acordăm recunoștință din nou reprezentanților ultimei nominalizări, să exprimăm recunoștința profundă pentru sprijinul și contribuția la dezvoltarea activităților de voluntariat: Serghei Legheida  «Sporter», Shimshon Isakson – Rabin al Comunității Evreiești din Republica Moldova,  Denis Super – «Transport Municipal Group», Alexander Selivanov – Compania Alvia Group Advertising Products, Grosu Cornelia – Centrul Republican de Reabilitare pentru Copii, Cotova Elena – grădinița evreică numărul 68 „Savivon”, Morari Tatiana „Makler”

    Pentru toți reprezentanții nominalizării „Partenerul Anului”, am pregătit un premiu special care ne-a venit la Ierusalim – aceasta este Bolul Ierusalimului de Argint. Vă felicităm cu sinceritate și vă mulțumim foarte mult!

    Bineînțeles, este imposibil să nu menționăm pe cei care au ajutat la crearea unei atmosfere festive, uimitoare, de încărcare a dispozițiilor. A fost un joc saxofonist uimitor, care ne-a completat seara în stilul Jazz, spectacol extravagant al studioului de dans „ART GROUP AVANTI”, precum și spectacolul celui mai fermecătoare femei din domeniul muzicii și participantei Eurovision 2008, diva jazz-ului Republicii Moldova – Geta Burlacu.

     Reportajele evenimetului “Volunatrul anului 2018” au fost filmate de Canal 3, Publica, Prime, Моldova 1, СТС, ТVR Моldova, cărora noi îi exprimăm recunoștință.

      La finalul ceremoniei, toți voluntarii prezenți care nu au fost încă nominalizați  au primit diplome, dar credem în cu sinceritate și dorim să îi motivăm, să îi inspirăm și să le dorim mult succes întregului an următor. Seara sa încheiat cu conversații calde, felicitări ale fiecăruia, precum și  poze comune.

Gazdele evenimentului, coordonatorii și toți invitații au avut o adevărată sărbătoare, pe care am petrecut-o cu toții în echipa noastră, în interiorul zidurilor Centrului Republican al Volunarilor, unde se naște și trăiește binele.

+373 (22) 509 646
+373 69020369
Chișinău, str. E.Doga 5,
of. 309, 310, 312
Luni - Dum.
15:00 - 21:00