Succesele RVC AUGUST 2021

Suntem gata să împărtășim succesele obținute de voluntarii RVC în august 2021

Orașul Chișinău

În vară, voluntari noi s-au alăturat proiectelor de voluntariat, care sunt gata să creeze, să ajute și să participe activ la activitățile RVC. În fiecare lună avem pregătiri cu un psiholog pe diverse teme. Tema acestui antrenament este: Motivația mea. Voluntarii au identificat principalele motivații care îi determină pe oameni să facă bine și au putut, de asemenea, să-și determine motivația personală. În timpul acestei formări, psihologul nostru a vorbit despre principalele valori ale voluntarilor. După întâlnire, fiecare participant a fost mulțumit de informațiile utile și informative.

Proiectele creative sunt unul dintre cele mai atractive proiecte pentru voluntari. Proiectul Fresh Wall are drept scop îmbunătățirea teritoriului grădinițelor și școlilor. Voluntarii continuă să participe activ la proiect. Apropiindu-ne de prima septembrie, am decis să ajutăm grădinița №80, cu îmbunătățirea foișoarelor pentru copii. Împreună cu copiii și educatorii, am ales un desen care va fi de interes pentru toată lumea. Am luat ca bază basmul „Kolobok”. Majoritatea au fost deja vopsite și au apărut în culori vii pe pereți, dar în curând desenul va fi finalizat și pe 1 septembrie, când copiii vor merge la grădiniță, vor fi mulțumiți de desenul luminos. La școala „Heritage”, desenul este, de asemenea, la etapa de finalizare și va fi complet gata până la 1 septembrie.

Curățenia orașului nostru lasă mult de dorit, prin urmare proiectul nostru ecologic „Chișinău curat” își continuă activ activitățile. Pe 22 august, voluntarii au curățat parcul din sectorul Riscani de pe strada Dimo. Au fost colectate o mulțime de pungi de gunoi nereciclabile. Voluntarii au fost șocați de faptul că oamenilor nu le pasă de natura și curățenia orașului lor natal, unde își petrec timpul zilnic, dar au fost mulțumiți că au reușit să curețe orașul măcar puțin.

Până la începutul noului an universitar, de la 1 august până la 23 august, centrul de voluntari, împreună cu voluntarii care sunt gata să ofere asistență caritabilă, au lansat anual un eveniment caritabil „Geantă la școală” pentru a colecta rechizite de birou și diverse rechizite școlare pentru copii din familii cu venituri mici. Voluntarii de la RVC, precum și organizațiile, au luat parte la colectarea truselor școlare în cadrul acestei acțiuni. 25 familii defavorizate au primit cadouri pentru a le ajuta să înceapă un an școlar de succes. Fiecare copil a primit un rucsac, caiete, o cutie pentru creioane umplută cu diverse pixuri și, desigur, un set pentru creativitate.

Orașul Rybnitsa

Proiectul „Shabbat Online” în Rybnitsa

Pe 20 august, membrii înalți ai comunității din Rybnitsa au participat la un Shabbat online pregătit cu sprijinul voluntarilor proiectului „Origini ale Milei”

Ne-am întâlnit din nou online pentru a aprinde lumânări din Shabbat și a împărtăși seara cu o companie minunată. Anul 5781 se încheie, urmează ultima lună a lui Elul. Voluntar al proiectului „Origini ale Milei” Alexandru ne-a spus că de data aceasta ni se dă să ne pregătim pentru Rosh Hashanah — pe teshuva. El ne-a amintit de sensul profund al acestui cuvânt.

Mai simplu spus, „teshuva” este atunci când o persoană își dă seama că a făcut ceva rău, decide să nu o mai facă, cere iertare de la persoana jignită și de la univers și, în cele din urmă, corectează, dacă este posibil, consecințele a acțiunilor sale.

Pentru a rezuma anul și a ne aminti de toate lucrurile vesele care ni s-au întâmplat în 5781, Sasha a susținut un interesant test „Anul evreiesc”. Ne-am amintit de tradițiile și obiceiurile sărbătorilor și, în același timp, ne-am antrenat bine memoria.

De asemenea, mulțumesc voluntarului Lilia Braga pentru că a găzduit partea tradițională a Șabatului.

Proiectul „Felicitări” în Rybnitsa

În luna august, voluntarii proiectului Sursele Milostivirii au felicitat persoanele în vârstă ale lunii de ziua lor.

În august, voluntarii au felicitat, desigur, 10 membri vârstnici ai comunității evreiești pentru că au aderat la măsurile de prevenire Covid-19.

După cum recunosc voluntarii înșiși, cel mai plăcut lucru din această activitate de voluntariat este să vezi reacția oamenilor — o surpriză plăcută, bucurie, un zâmbet sincer și cuvinte de recunoștință. Există un beneficiu clar atât pentru voluntar, cât și pentru persoana în vârstă. Acest lucru este valabil mai ales pentru persoanele singure, cu mobilitate limitată — chiar au nevoie de ea. Mai ales când o persoană nu speră deloc să audă pe cineva în această zi, aici nu este doar valoros, ci vital.

Campania Shana Tova la Rybnitsa

Pe 27 august, evenimentul caritabil Shana Tova, programat să coincidă cu viitoarea sărbătoare a lui Rosh Hashanah, s-a încheiat la Rybnitsa.

Implementarea acțiunii a început cu voluntariat pentru a informa membrii comunității evreiești. În această etapă, au participat 3 voluntari. În perioada 16-26 august, alimentele au fost colectate direct.