fbpx
Înregistrare
Meniu
Originile milei: Roș Hașana

În fiecare lună, în cadrul proiectului ”Originile milei” voluntarii noștri împreună cu clienții Hesed Yehuda întâlnesc Sâmbăta.
De data aceasta motivul a fost unul și mai semnificativ, sosirea anului 5778 și nu am putut lăsa un astfel de eveniment neobservat.

Sărbătoarea evreiască Roș Hașana (ראש השנה) este sărbătorită în onoarea creării lumii, simbolizează începutul anului nou și sfârșitul anului ce se sfârșește. În această zi se dăruiesc reciproc cadouri și se expediază felicitări celor care sunt departe. Familia se adună la masă care o decorează mâncăruri tradiționale festive. Desigur, orice persoană vrea ca anul ce începe să fie bun pentru el, „dulce”. De aceea, în această zi, pe masă se servește o mulțime de feluri de mâncare ce simbolizează dorința unui an „plin” și fericit.

În Roș Hașana, după tradiție se mănâncă mere cu miere, pentru ca anul să fie mai dulce, se taie morcovul în formă de cerculețe, simbolizând bogăție și evident pe masă trebuie să fie colaci rotunzi, deoarece cercul nostru anual abia începe.
Masa a fost încheiată cu decorarea fructelor îmăreună cu Irina Cheprazova.
Shanah Tovah!

+373 (22) 509 646
+373 69020369
Chișinău, str. E.Doga 5,
of. 309, 310, 312
Luni - Dum.
15:00 - 21:00