fbpx
Înregistrare
Meniu
”Originile milei: Purim spiel”

Proiect comun a Volunteer Center RVC și Hesed Yehuda pentru sărbătoarea Purim 5777. Voluntarii împreună cu vârstnicii au pregătit și prezentat împurenă Purim spiel.

Purim – sărbătoarea salvării evreilor de la inamici în zilele regului persan Ahaşveroş, sărbătoarea eliminării ticălosului Haman care planifica distrugerea întregului popor evreiesc.

În anul 355 î.e.n. Haman – demnitar la curtea lui Ahaşveroş obține de la rege decretul privind exterminarea completă a tuturor evreilor din imperiu. Prin eforturile liderului spiritual al evreilor Mordechai și nepoata Esthera, care a ținut în taină originea sa, a devenit soție a regelui, planurile lui Haman au fost distruse și el a decedat împreună cu alți dușmani ai evreilor. Ziua dedicată exterminării evreilor s-a transformat în ziua victoriei asupra dușmanilor și se celebrează ca o sărbătoare veselă.

În Purim se realizează prezentarea tradițională ce se numește Purim spiel. Maturii împreună cu copiii se îmbracă în diverse costume, îmbracă măști, uneori fac un mare carnaval.
#rvcmd #rvc #volunteers #volunteering #Purim #Moldova

+373 (22) 509 646
+373 69020369
Chișinău, str. E.Doga 5,
of. 309, 310, 312
Luni - Dum.
15:00 - 21:00