fbpx
Înregistrare
Meniu
Oaspetele în Șabat la Sirkis L.Ș.

Pentru a menține tradițiile și cultura în cadrul comunității, sunt necesare eforturi considerabile ale tuturor generațiilor. De aceea, tinerii trebuie să țină legătura cu generația mai în vârstă. Persoanele în vârstă au nevoie de atenția noastră, de îngrijire și de sprijin.

Vineri, în cadrul proiectului ”Oaspetele în Șabat” voluntarii noștri Lesea Muzîca și Serghei Ceban au vizitat-o pe Labora Șaevna Sirkis și au întâlnit împreună cu ea Sâmbăta. Au avut ritualuri tradiționale: aprinderea lumânărilor, binecuvântarea vinului si a halei, spălarea mâinilor. După aceea voluntarii au mai rămas ceva timp pentru a discuta cu doamna Labora despre viață, despre momentele cele mai emoționante și plăcute ale ei. Doamna Labora a arătat fotografiile din tinerețea ei. ”Sunt atât de bucuroasă că, după toți acești ani, am ceva ce să-mi amintesc despre tinerețea mea!” – ea a împărtășit.

Proiectul ”Oaspetele în Șabat” este creat pentru a lega două generații și a păstra cea mai principală tradiție evreiască – întâlnirea Sâmbetei. Pe lângă menținerea tradițiilor culturale, înțelegem importanța comunicării umane. Anume ea e ceea ce poate umple goliciunea formată de timp.

În cadrul proiectului, voluntarii vin să viziteze persoanele în vârstă, întâlnesc Șabatul și completează atmosfera serii cu o comunicare plăcută.

În schimb, persoanele în vârstă împărtășesc cu voluntari înțelepciunea și experiența dobândite pe parcursul multor ani de viață, iar recunoștința lor nu are nevoie de expresie verbală – este citită în ochi.

Dar despre ce voi o să povestiți nepoților voștri după mai mulți ani? Gândâți-vă la asta! Suntem siguri că această idee vă va cere să faceți mai multe fapte bune și să nu vă risipiți viața pe gânduri și nemulțumiri negative!

+373 (22) 509 646
+373 69020369
Chișinău, str. E.Doga 5,
of. 309, 310, 312
Luni - Dum.
15:00 - 21:00