fbpx
Înregistrare
Meniu
Cum a schimbat carantina lumea?

Oricât de mult nu am vrea să schimbăm situația, să ieșim la o plimbare, să ne întâlnim cu prietenii, să mergem într – o călătorie-totul va trebui amânat și totuși să rămânem acasă, la care suntem chemați de mult timp. Dar totuși, în orice situație există argumente pro și carantina le-a adus, în special, este vorba despre natură.

Top 5 fapte despre modul în care carantina a influențat pozitiv lumea

  1. Carantina a dus la o scădere a numărului de persoane care se plimbă în pădure și călcând plantele, oamenii au devenit mai puțin probabil să meargă la picnicuri și kebaburi, respectiv să ardă focurile de tabără și să lase resturile.
  2. Aerul a fost curățat. În special în China, unde, din cauza cantității mari de transport, aerul a fost atât de poluat încât oamenii și înainte de pandemie trebuiau să meargă în măști. Acum, aerul a devenit mult mai curat. Și nu este vorba doar de China. Bazându-se pe cercetarea NASA, emisiile dăunătoare s-au redus practic la 25%.
  3. Închiderea frontierelor și a zborurilor, de asemenea, a dat roade. Cantitatea de gaze cu efect de seră din atmosferă a scăzut semnificativ, ceea ce are, de asemenea, un efect pozitiv asupra situației ecologice.
  4. În legătură cu carantina introdusă, producția a scăzut semnificativ din cauza lipsei de lucrători, ceea ce reduce emisiile nocive în atmosferă și evacuările de deșeuri în apă.
  5. În canalele din Veneția a apărut un pește, lebede și chiar delfini au înotat. În mod surprinzător, uneori chiar înfricoșător, cât de bine natura fără noi-oameni. Canalele au fost atât de curățate încât apa din ele a devenit transparentă.

        Toate aceste schimbări afectează în mod direct o persoană, deoarece dacă natura este bună-aerul, apa, pământul-o persoană va fi, de asemenea, bună. Poate că noi toți aveam nevoie de asta. Natura are nevoie de timp pentru a-și recâștiga puterea, iar omul este important în acest moment să-și regândească atitudinea față de ea, nu-i așa?!

+373 (22) 509 646
+373 69020369
Chișinău, str. E.Doga 5,
of. 309, 310, 312
Luni - Dum.
15:00 - 21:00