fbpx
Înregistrare
Meniu
Intensiv pe tema „Sărbătorile evreiești de toamnă”

Pentru voluntarii RVC a avut loc un seminar intensiv pe tema „Sărbătorile evreiești de toamnă”. Seminarul a reunit 15 voluntari și coordonatori care aveau nevoie să înțeleagă seria de date semnificative ale calendarului evreiesc: Rosh Hashanah, Yom Kippur, Sukkot, Simchat Tora.

Seminarul a urmărit un scop de cercetare, și anume: să înțeleagă esența fiecărei sărbători, starea de spirit, fundalul istoric cheie al fiecărei date și, bineînțeles, principalele trăsături și atribute și simboluri distinctive.

Programul seminarului a inclus cunoașterea tradițională a participanților între ei. Deosebit de plăcută este interesul și revenirea la tradiții în rândul voluntarilor care și-au început recent activitățile de voluntariat, precum și dorința de a-și dezvolta și extinde cunoștințele în rândul celor care sunt interesați de viața Comunității de câțiva ani.

Cunoașterea a dat o încărcătură de energie și pozitivă pentru interacțiune ulterioară, cercetare colectivă și cunoaștere a tradițiilor evreiești.
Puțin mai târziu, participanții au studiat fiecare sărbătoare în detaliu, au găsit o legătură între fiecare dată și următoarea, s-au familiarizat cu particularitățile calendarului evreiesc.

Pe parcursul sesiunii, ne-am descurcat foarte mult:
1. „Du-te în vizită” și „ia o masă”, respectând toate tradițiile Rosh Hashanah, în 5 familii improvizate de evrei;
2. Familiarizați-vă cu ritualul kaparot în ajunul lui Yom Kippur;
3. Fiecare și-a planificat personal propria analiză a anului evreiesc care ieșea;
4. Ne-am familiarizat în detaliu cu pregătirea și desfășurarea sărbătorii de la Sukkot;
5. Înțelegeți importanța datei Simchat Torah în calendarul evreiesc.

Voluntarii entuziaști nu au avut timp să observe cât de repede a trecut timpul seminarului.
Sperăm că cunoștințele acumulate în această zi vor fi amintite de voluntarii noștri pentru o lungă perioadă de timp și îi vor ajuta în comunicarea cu copiii și vârstnicii, precum și în desfășurarea programelor tematice.

Mai mult mai mult!

Ne vedem la RVC!

+373 (22) 509 646
+373 69020369
Chișinău, str. E.Doga 5,
of. 309, 310, 312
Luni - Dum.
15:00 - 21:00