fbpx
Înregistrare
Meniu
Expoziție de pictură pentru Purim

La 7 martie în CCE ”KEDEM” a avut loc expoziția picturilor Mariei Sclerenco pentru sărbătoarea Purim. Expoziție a fost vizitată de voluntarii centrului nostru și alți iubitori a artei Mariei.

”Art director în galeria de artă ”Lafaet”, de la șapte ani practic pictura, am absolvit școala de arte ”V. Poleakov”, apoi colegiul de arte plastice ”Alexandru Plămădeală”, de la șaisprezece ani crearea este îndreptată spre teme evreiești. Expozițiile au avut loc în CCE ”KEDEM”, în centrul comercial ”Shopping Malldova” și ”Atrium”, sala centrală de expoziții ”C. Brâncuși”, primăria orașului. Participantă a expozițiilor internaționale în Ucraina, Armenia. Din 2012 desinestătător am început să mă ocup de cariera mea și organizarea expozițiilor.

Lucrările sunt în colecții private în așa țări ca: Armenia, Ucraina, România, Franța, Italia, Polonia, Israel, Canada și altele” – a povestit Maria despre sine.

Maria deseori face expoziții în ajunul sărbătorilor evreiești și evenimente importante a comunității evreiești.

”Creațiile mele în mare parte sunt dedicate tematicii evreiești. Asta se reflectă mai întâi în caracterul și culorile acestor lucări.” – a povestit pentru noi Maria.

+373 (22) 509 646
+373 69020369
Chișinău, str. E.Doga 5,
of. 309, 310, 312
Luni - Dum.
15:00 - 21:00