fbpx
Înregistrare
Meniu
Despre Ziua Faptelor bune cu Maxim Snitkovski

La 2 aprilie 2017 Centrul Republican al Voluntarilor (RVC) se alătură la mișcarea globală a Faptelor Bune. În capitală vor avea loc evenimente, scopul căror va fi ajutorul nevoiașilor, reflectarea activității de voluntariat și rezolvarea problemelor sociale.

De fapte bune este capabil fiecare: de la elevi până la soldați, de la medici până la oameni de afaceri. În 2016 Ziua faptelor bune a doborât recordul numărului de participanți ei fiind 1 500 000, care au fost încadrați în 14 000 proiecte. În total, reprezentanți a 75 de țări au dedicat 4 milioane de ore faptelor bune.

În acest an Moldova pentru a doua oară va participa în mișcarea globală la inițiativa RVC. În evenimentele ce vor avea loc vor participa mai mult de 1000 voluntari care vor fi îndreptați în centrele oncologice, parcuri și azilurile țării: Chișinău, Bălți, Tiraspol, Rîbnița, Orhei și altele.

La 2 aprilie voluntarii vor participa în 50 de acțiuni de voluntariat. În ajunul Zilei Faptelor Bune, ce va avea loc la 2 aprilie în Chișinău, noi am discutat cu unul din voluntarii activi a RVC, Maxim Snitkovski.

– Astăzi noi vom vorbi despre viitoarea Zi a Faptelor Bune, dar pentru început povestește, te rog, puțin despre tine și despre interesul tău în voluntariat.

– Eu sunt student în anul 4 la Colegiul Tehnologic Chişinău. În viața mea am reușit să încerc multe și diferite hobby-uri, dar nu am fost înteresat de ele mult timp. Voluntariatul este o excepție, cu aceasta eu mă ocup deja de un an și jumătate deoarece asta nu doar aduce folos celor din jur, dar și eu primesc ceva nou pentru mine.

– Ce nou a adus acest hobby în viața ta?

– Eu n-aș numi voluntariatul doar un hobby. Ea îmi oferă înțelegerea referitor la cât de important e să ai în jurul tău oameni care gândesc la fel. Oameni care te vor susține, îți vor da un sfat, care nu se vor folosi de tine, ci, dimpotrivă, îți vor oferi ajutor. Printre voluntari am întâlnit mulți oameni de acest fel. Pentru mine este de neprețuit.

– Tu vei participa la Ziua Faptelor Bune 2017, și în ce tu vei fi implicat?

– Desigur, voi participa. Aceasta va fi a doua oară pentru mine. Anul trecut m-a frapat ”mărimea” evenimentului, dar de data aceasta se pregătește un eveniment și mai grandios! Eu mă mândresc că centrul nostru al voluntarilor a inițiat procedura de petrecere în Moldova a acestei acțiuni globale. În această zi vreau să fiu implicat în logistică, deoarce cunosc nu doar din auzite cât de greu e pentru coordonatorii noștri. De-a lungul timpului, de când ne cunoaștem, am devenit buni prieteni, de aceea eu doresc să-i ajut cu ceea ce stă în puterile mele.

– Cu ce cuvânt pentru tine se asociză Ziua Faptelor Bune?

– De fapt, se nasc mai multe emoții decât cuvinte. Eu cred că e ”căldură”. Acesta este sentimentul ce mă copleșește când eu conștientizez că atâți oameni în toată lumea se aprind în acesată zi de la idee și se străduie să schimbe lumea spre bine.

– Spre sfârșitul conversației noastre, dorește ceva cititorilor noștri?

– În ciuda faptului că deja de mulți ani Ziua Faptelor Bune este o dată concretă din calendar, străduiți-vă să faceți astfel fiecare zi. Dacă ceva și va salva lumea noastră, va fi ajutorul reciproc și bunătatea. Alăturați-vă nouă la 2 aprilie de Ziua Faptelor Bune în Moldova.

Pentru a participa la Ziua Faptelor Bune 2017 e destul să luați legătura cu organizatorii: +37379085134, +37369020369[email protected]www.rvc.md (Alexandra, manager de proiect).

Locuitorii capitalei de asemenea pot susține organizatorii evenimentului de pe 2 aprilie, pe strada pietonală E. Doga, unde va avea loc ceremonia de deschidere ”Zilei Faptelor Bune” și Open Air la 17:30.

Faptele bune sunt capabile să scuture de pe inimi obișnuința indiferenței, să privim la viață atfel și să facem noi prieteni.

Înregistrare: https://www.facebook.com/events/1669381280046900/

www.rvc.md

+373 (22) 509 646
+373 69020369
Chișinău, str. E.Doga 5,
of. 309, 310, 312
Luni - Dum.
15:00 - 21:00