fbpx
Înregistrare
Meniu
Ce ne-a învățat carantina?
   În legătură cu situația care se întâmplă acum în toată lumea, carantina, modul de auto-izolare, multe companii, firme au trecut la operarea online. Un astfel de test dificil, care în majoritatea țărilor a durat mai mult de 2 luni, a deschis mulți ochi pentru faptul că lucrul online este real și chiar foarte convenabil.    Desigur, cu toții avem nevoie de o comunicare plină de viață, de întâlniri unul cu celălalt, de conversații ochi în ochi, dar putem totuși lăsa unele lucruri online, nu?

     Centrul Republican al Voluntarilor a testat și această opțiune. Desigur, voluntarii nu pot trece complet la modul online, pentru că ne întâlnim și cu bătrânii ca parte a proiectelor, mergem la ei pentru reparații, la ședințele de la Shabbat, îi ajutăm cu diverse obiecte casnice, ne place foarte mult să mergem împreună. De asemenea, vizităm adesea adăposturi pentru animale fără adăpost, aducem produse alimentare, medicamente și participăm la repararea cabinelor, cuștilor, aviarelor. Ne plac proiectele pentru copii, să ne jucăm cu copiii, să desfășurăm misiuni, să facem cursuri de master, desigur, visăm să reluăm această activitate. Ne place foarte mult să ne întâlnim cu tine, să organizăm evenimente în masă, împreună ne reunim în Sala de Concerte KEDEM pentru a face bilanț al lucrărilor realizate, împreună urmărim filme, petrecem vacanțe evreiești și ne relaxăm în natură.

Desigur, atunci când situația o va permite, vom relua cu bucurie ceea ce am făcut de câțiva ani, ne vom întoarce la modul nostru obișnuit de viață. Dar carantina ne-a învățat cum să lucrăm online. Am avut proiecte înainte de asta, a căror activitate s-ar putea desfășura în acest fel. Dar acum am dezvoltat un sistem prin care lucrăm și putem spune cu încredere că avem întâlniri productive, acordăm atenție persoanelor în vârstă, conducem clase pe diverse teme pentru ei, conducem lecții educative pentru copii, întâlnim Shabbat online împreună, avem întâlniri cu un psiholog și multe altele.

După cum probabil ați observat deja, cu întregul nostru centru încercăm să căutăm plusuri în orice, pentru a ne oferi reciproc emoții pozitive și bune. Suntem recunoscători carantinei pentru experiența acumulată. Și ne bucurăm că toți am devenit din nou convinși că binele nu poate fi oprit de nimic! Dacă dorim cu adevărat să facem fapte bune, să ajutăm, să facem lumea noastră un loc mai bun, o putem face în orice circumstanțe.

Mulțumim și îmbrățișăm (la moment în forma virtuală) pe toți cei care au fost și rămân alături de noi, care sunt nerabdători dornici să dea bine tuturor celor din jur! Vă mulțumim că ați fost cu noi!

+373 (22) 509 646
+373 69020369
Chișinău, str. E.Doga 5,
of. 309, 310, 312
Luni - Dum.
15:00 - 21:00