fbpx
Înregistrare
Meniu
Activitățile care au avut loc în cadrul Zilei Faptelor Bune

АО «Credinta»

Voluntarii au organizat un eveniment pentru copiii din internatul nr. 3. Cu propriile lor mâini au realizat rame pentru poze, în care copiii puteau pune pozele de la acțivitatea comună. Copiii se aflau intr-o atmosferă caldă și armonioasă unde au avut posibilșitatea să își pună în mișcare fantezia și să luceze împreună cu voluntarii.

Biblioteca Municipală „Eugeniu Coșeriu” Bălți

    Ziua Fapteor Bune a fost organizată și la Biblioteca Municipală „Eugeniu Coșeriu” Bălți. 10 doamne de vârsta a treia au beneficiat de servicii gratuite de frumusețe: curățarea tenului și aplicarea măștii de revigorare a pielii, vopsirea părului, îngrijirea unghiilor și a cuticulei, make up.La finele evenimentului au avut parte și de o gustărică în stil moldovenesc.

Biblioteca Publică Comunală Vărvăreuca

Echipa a salubrizat Parcul de odihna de la intrarea în satul Vărvăreuca. In raionul Florești, Comuna Vărvăreauca au participat 9 voluntari la Ziua Faptelor Bune 2019. Rezultatul activității este un loc de odihnă curățat de gunoaie.

Biroul de probațiune Bender

Activitate educativă, distractivă. Activitatea a avut loc la Centrul comunitar multifunctional ”ASCLEPIO” din s.Varnița, cu copiii din familii social vulnerabile și copiii din grupa de risc, în număr de 19 copii. La activitate au fost puse în discuție faptele bune pe care le facem și putem să le facem zilnic, copii s-au dat cu părerea, au fost ghidați, îndemnați la săvîrșirea faptelor bune, au fost desfășurate jocuri distractive, copiilor le-au fost aduse în dar jucării, unele rechizite și dulciuri.

BIROUL DE PROBAŢIUNE CIMIŞLIA

În legătură cu acest eveniment consilierii Biroului de probaţiune și trei subiecți aflați în evidență au donat sînge la punctul de colectare a sîngelui din or. Cimișlia. Tot în acest scop două familii a subiecților probațiunii aflați în evidență au primit în dar haine și jucării de la consilierii de probațiune.

Biroul de probațiune Ocnița

În cadrul Zilei Faptelor Bune curățat și au amenajat un izvor din or. Ocnița

Centrul de Creaţie al Copiilor Glodeni

Au vizitat Spitalul Raional Glodeni în Secţia de Copii cu prezentarea piesei ,, Casa Iepuraşului” de către cercul ,,Teatrul de păpuşi”. La sfârşit s-au organizat jocuri distractive cu micii pacienţi.

Au fos în vizită la domicilu Veteranului de Război Cucereavîi Serghei,94 ani. Copiii cercului ,, Natura şi fantezia”, au greblat frunzele, au măturat, au făcut curăţenie în cameră. La fine au servit copiilor mere coapte şi ciocolată. Activitatea de voluntariat s-a încheiat cu o discuţie de suflet.

Chance to Thrive

Sprijin material și spiritual persoanelor în nevoie. La Ziua Faptelor Bune 2019 au partivipat 8 voluntari. Rezultatul activității este ca zâmbet, bucurie, lacrimi de fericire, împlinire. Au început fetele prin a servi cu bomboane toți trecătorii pe drum spre oficiu. Așa s-au îndulcit oamenii pe stradă,la stație,în magazine,în autobuz și chiar au oprit căteva mașini pentru a servi șoferii cu bomboane. La oficiu am încărcat produsele și am mers la centrul pentru persoanele fără adăpost.

Clubul Voluntarilor Liceul Teoretic,,George Călinescu”

Organizația sa preocupat de renovarea stației transportului public pe șoseaua Chișinau-Balți. Stația Stăuceni. Locul a fost curățat, amenajat, revopsit și pregătit pentru exploatare. La actiune au paerticipat 15 voluntari. În rezultat, stația are un aspect decent, este pregatită pentru a fi utilizată.

Consiliul de Elevi din Liceul Teoretic Holercani

Împreună cu toți voluntarii am adunat din timp haine, jucării, produse alimentare, iar în ziua de 14.04.19, am fost în vizită la două familii social-vulnerabile care au primit pachete cu produse alimentare, haine, și la 4 copii care locuiesc în ”Centrul de plasament pentru copiii separați de părinți din satul Holercani” și le-am oferit jucării,rechizite școlare și haine.

Este simplu să faci o faptă mai mare sau puțin mai mică, pentru a îmbunătăți viețile altora și de a schimba în mod pozitiv lumea.

Consiliul Local Al Elevilor Telița

Elevii au strâns o anumită sumă de bani, mai degrabă au cedat-o, făcând un act de caritate. Banii colectați au fost folosiți pentru a procura pâine și a o repartiza bătrânilor din localitate. La activitate au partiipat 10 voluntari. Rezultatul activității Bătrânii au avut parte de emoții nostalgice, deoarece mulți dintre ei, fiind imobilizați și trăin practic singuri nu au mai văzut copii, oameni de mut timp, ani, iar când ne-au văzut pe noi au fost nespus de bucuroși.

Consiliul Raional al Tinerilor Anenii Noi

Au organizat un concert pentru locuitorii raionului Anenii Noi. În cadrul acestuia s-a pus drept obiectiv promovarea tinerelor talente din intreg raionul, dar si mobilizarea locuitorilor de la noi intru implicarea civica in viata comunitara a orasului, iar in atmosfera creata prin intermdiul facepaiting-ului si tombolei s-au colectat surse financiare ce urmeaza a fi oferite Centrului de Reabilitare si Integrare Anenii Noi, dar si pentru 2 copii bolnavi incurabil.

Consiliul Raional al Tinerilor Orhei

Organizația sa ocupat de colectarea de fonduri (haine, incaltaminte, jucarii, etc.) și vizitarea Centrului de copii cu dizabilitati „Vino și vezi”. Rezultatul activitatii este  mobilizand comunitatea și sensibilitatea daruind fericire tinerilor cu dizabilitati. La Ziua Faptelor Bune 2019 pe data 14 aprilie au participat 25 de voluntari.

AO Creativ Art Strașeni

Echipa de voluntari a luat decizia de a amenaja stația. Cu impact activ, am primit oportunitatea de a picta Stația Codreanca!

Direcţia Generală Asistenţă Socială Protecţie a Familiei şi Copilului Fălești, 50 de voluntari în cadrul evenimentului şi-au unit forţele şi au organizat o activitate de zile mari, unde au efectuat reparaţie curentă a 2 încăperi din incinta Complexului de Servicii Sociale pentru persoane în etate și cu dizabilități “PentruVoi” din or.Fălești.

AO ”Future Generation”/ CMMT ”Contemporanul”

Noi am donat sânge la Centrul Regional de Transfuzie a Sângelui, mun. Bălți. Am fost în număr de 9 persoane, deoarece unii tineri- doritori nu au împlinit vârsta de 18 ani. Deja e al treilea an de când împreună cu echipa donăm sânge de Ziua Faptelor Bune. Noi credem că o astfel de activitate este importantă, deoarece un donator salviază trei vieți omenești. Astfel, noi vom ajuta 27 de persoane. Nu orice persoană poate să doneze sânge, trebuie să fii curajos.

Gimnaziul nr. 6 mun. Bălți

Elevi și profesorii voluntari ai gimnaziului  au făcut curățenie în muzeul gimnaziului, au plantat flori în curtea gimnaziului, au participat la salubrizarea teritoriului în curtea școlii, văruirea copacilor, au confecționat căsuţe pentru păsări din material reciclabil (gărăfi din plastic), s-au implicat în repararea cărţilor din biblioteca ”E. Coșeriu” filiala nr.3 și au ajutat un coleg care suferă de o dizabilitate gravă și este imobilizat la pat.

Gimnaziul cu profil teatral ,,Ion Luca Caragiale”

Este uimitor câte fapte bune poți face într-o singură zi!
Elevii gimnaziului de #ZIUAFAPTELORBUNE au format 4 echipe care au făcut ca :
– 15 copii să zâmbească dăruindu-le  baloane
– 20 femei să zîmbească dăruindu-le  lalele
– 10 oameni nevoiași să zâmbească dărindu-le de mâncare
au strâns hainele bune de prin graderobă care sunt mici și le-au donat copiilor din Centrul de reabilitare socială CASA GAVROCHE.
Au instalat circa 50 de căsuțe pentru păsări în  Parcul Râșcani str. Dimo și str. Braniște în parteneriat cu Pretura Riscani, Chişinău.

Liceul Teoretic V. Maiakovski

S-au ocupat cu lucrări de amenajare a teritoriului, de sădire a copacilor și arbuștilor. Elevii au fixat graurnițe pe copaci și au sădit flori și au lucrat pe stadionul liceului, au mers în două stații la da cartierul 8 și au ajutat pasagerii să se urce și să coboare din transport. De asemenea au ajutat pensionarii în anumite lucrări menajere; au fost la magazin și au procurat produse alimentare, au făcut curat la scara unde locuiau persoanele în etate. Un grup de elevi a ajutat bibliotecarelor la repararea cărților a vizitat internatul de copii slabi văzători cu scopul de a face cunoștință cu ei, da a organiza jocuri și un concert comun.

Grupul de inițiativă ” Voluntarii Pro Ungheni”

Am discutat despre importanța realizării faptelor bune, împărtășirea celor mai bune inițiative realizate în beneficial comunității, de către tinerii din raionul Ungheni; Am depus efortul de a petrece această zi cu 5 tineri și părinții acestora, care nu mai beneficiază de servicii de tineret. Am petrecut Concursul Cea mai bună ”faptă bună” și Acțiuni de salubrizare au fost realizate în satele Todirești și Alexeevca. Tinerii au colectat gunoaie, au greblat frunzele și crengile uscate, au curățat izvorașele din localitate și chiar au sădit copaci.

Secţia administrativ –militară (l.d.p. Făleşti)

Secția administrativ – militară împreună cu veteranii din raionul Fălești s-au mobilizat și au participat la evenimentul mondial “Ziua Internațională a Faptelor Bune” unde a fost desfășurată activitatea de salubrizare a locului public “Aleea Eroilor” din or. Fălești.

    Direcţia Generală Asistenţă Socială Protecţie a Familiei şi Copilului Fălești-50 de voluntari şi-au unit forţele şi au organizat o activitate de zile mari, unde au efectuat reparaţie curentă a 2 încăperi din incinta Complexului de Servicii Sociale pentru persoane în etate și cu dizabilități “PentruVoi” din or.Fălești.
    Organizaţia a efectuat o activitate de  salubrizare pe râul Răut în Bălti. 10 voluntari si am curățit 200 metri şi au plantat acolo 100 de copaci.
    Salubrizarea parcului din centrul satului, terenul de dans; plantarea salciilor. S-a curățat de gunoaie și uscături parcul din centrul satului, s-a tăiat verdeața care a invadat terenul de dans din parc, s-au plantat 30 de puieți de salcie de-a lungul drumului, lângă iaz.

Şi-au pus drept scop distribuirea cadourilor copiilor condamnaților aflați în evidența Biroului de Probațiune Bălți din familii social vulnerabile.

   Au fost realizate 2 acte de carietate pentru doua familii social-vulnerabile cărora au fost oferite lucruri de primă necesitate, tehnică, jucării, produse alimentare, pentru crearea unor condiții adecvate normelor de trai, și pentru crearea unei atmosfere calde, oamenilor care au nevoie cu adevărat de aceasta.
Biroul de probaţiune Criuleni a organizat acţiuni de salubrizare pe malul rîului Nistru. La activitatea au participat şeful Biroului de probaţiune Criuleni, 3 consilieri de probaţiune şi şefa cancelariei. Au fost colectate
deşeuri de pe malul rîului lăsate de persoanele care vin la odihnă şi deşeuri aduse de apele rîului.
Biroul de Probațiune Orhei a realizat o activitate instructiv-educativă cu implicarea copiilor condamnaților. Actul de caritate a fostrealizat în cadrul Centrului de Creație din or.Orhei cu participarea copiilor voluntari din familiile înstărite din oraș. Activitatea a prevăzut crearea unei Cărți a faptelor bun, pe baza metodelor interactive sa încercat să se stabilească o colaborare dintre copiii invitați cât și cei care frecventează sistematic centrul. Pe parcursul activităților de creație,părinții, subiecții probațiunii au fost instruiți referitor la drepturile unui copil și posibilitățile de dezvoltare multelaterală a copiilor implicați în activități extracurriculare.
     Tinerii au organizat cîteva activități pentru Centrul de protecție socială Prometeu. La data de 13 aprilie a fost organizată o acțiune de curățenie generală în incinta Centrului. La data de 14 aprilie a fost organizat un șir de activități distractive pentru copilașii de la acest centru. Timp de 2 zile tinerii au reușit să petreacă timpul util și interesant.
Desenarea a trei pavilioane și vopsirea unui pavilion la Grădinița din satul Ghidighici, ne propunem în următoarele weekend-uri să finalizăm de vopsit și celelalte pavilioane.

Concordia

În satele Pleșeni, Drochia, Doroţcaia, Taraclia a fost desfășurată acțiunea de curățare a teritoriului din jurul centruluiiar in ghetlova au ajutat 2 benefeciai cu pregătirea grădinii. Copii din ”Serviciul Social de Zi pentru copii in situație de risc” din cadrul CM Tudora au confecționat căsuțe și măsuțe pentru păsări.

Consiliul Elevilor IPLT „Nicolae Iorga”

Elevii din IPLT „Nicolae Iorga”, mobilizați de Consiliul Elevilor instituției au făcut curat în parcul „Valea Trandafirilor” . Atît in drum spre parc, cât și la locație, voluntarii au oferit îmbrățișări gratuite trecătorilor.

Consiliul Raional al Tinerilor Ungheni

A dus discuții libere privind importanța realizării faptelor bune, împărtășirea celor mai bune inițiative realizate în beneficial comunității, de către tinerii din raionul Ungheni; Am depus efortul de a petrece această zi cu 5 tineri și părinții acestora, care nu mai beneficiază de servicii de tineret. Anterior, acești tineri erau instituționalizați la Centrul comunitar ”Casa pentru toți”. şi au petrecut acțiuni de salubrizare au fost realizate de membrii Consiliilor Locale ale Tinerilor din satele Todirești și Alexeevca, în locurile publice . Tinerii au colectat gunoaie, au greblat frunzele și crengile uscate, au curățat izvorașele din localitate și chiar au sădit copaci.

Consiliul Raional al Tinerilor din Floreşti

Membrii consiliului, din banii proprii au decis să procure produse alimentare care respectiv au fost donate bătrânilor din Azilul pentru bătrâni şi  copiilor din Casa de Copii şi au colectat haine care respectiv, au fost donate unei familii social vulnerabile din localitate. de asemenea ei au au plantat câţi-va copaci într-un parc din localitate.

CRAT & AO ANIMA

Tinerii Anticafenelei sau implicat în o activitate de salubrizare a spațiului Centrului de Resurse pentru Adolescenți și
Tineret CRAT. Astfel, 20 de tineri cu coordonatorii, au curățit praful, aranjat cărțile din biblioteca centrului, au reparat cărțile avariate, și au avu grijă de flori. Un obiectiv important a fost curățirea big beg-urilor de murdărie, și umplerea lor cu pufuleti. Tinerii au plantat flori de cameră, au curățit spațiul și au îngrijit pufurile Anticafenelei, iar la final au avut parte de o masă dulce și tartine pentru cei mai bravo voluntari. Toate procurările au avut loc din colectarea de fonduri anterioară, realizată de echipa voluntarilor din CRAT și AO ANIMA.

CSC Moldova

Organizaţia a curat într-o o gradă de locatari de pe str. Armenească.

Общественное объединение ЦЕНТР МОЛОДЁЖНЫХ ИНИЦИАТИВ «FEED-BACK»

Voluntarii asociației au inițiat acțiunea „Teren de joacă al visului meu”, în timpul căreia au fost planificate lucrări de reparații pentru restaurarea facilităților sportive și scrîncioburi, precum și curățarea parcului și terenurilor. În timpul activităților sportive de acțiune au fost vopsite băncile din parc şi reparate și restaurate 2 scrîncioburi.

IP Gimnaziul nr. 2 din Drochia

Volunatrii au colectat și au distribuit produselor alimentare, precum și au prezentat unui mic concert pentru bătrânii de la azilul din Gribova.

Inspectoratul Naţional de Patrulare

Inspectoratul Naţional de Patrulare a folosit această zi ca să aducă mai multe zâmbete și o ambianță caldă pe chipurile a 22 de vârstnici din Azilul de bătrâni din orașul Ceadîr-Lunga. Pentru câteva ore inspectorii de patrulare împreună cu reprezentanții IP Ceadîr-Lunga și voluntari, le-au creat o atmosferă caldă ca într-o familie, încercând să le aline dorul greu de copii, nepoți și casă.

Plus a toate au decis să aducă bucurie și zâmbete pe fața celor circa 160 de copii și adolescenți din Centrului Ftiziopneumologic de Reabilitare pentru copii din localitate Tîrnova. S-au unificat eforturile pentru a colecta piese vestimentare, încălțăminte, jucării, dulciuri, fructe și a petrece această zi cu cei lipsiți de căldură sufletească și grijă părintească.

Inspectoratul de poliție Leova

Echipa voluntarilor au plantat copaci şi flori cu copii din cadrul Centrului de zi ,,Speranța”, Grădiniței Nr.1 ,,Albinița” din orașul Leova.  Voluntarii desfășurat o activitate interactive-ducativă cu micuții din cadrul grădiniței nr. 2 de copii din orașul-Leova. Au vizitat persoanelor în etate din cadrul Azilului de bătrîni,au prezentat cîntece, poezii și o scenetă pentru a face ziua un pic mai frumoasă, iar bătrîneii la rîndul lor au povestit istorii de viață care iau impresionat în mod deosebit.

Consiliul Școlar al Elevilor a organizat Ziua Faptelor Bune. Membrii Consiliului au motivat pe ceilalți elevi să facă parte în acest eveniment. Acțiunea pe care a întreprins-o voluntarii a fost ajutorul bătrânilor care sunt nevoiași. Voluntarii au mers la primărie și au selectat familiile social-vulnerabile după care s-au împarțit în câteva echipe și au mers la bătrâni. Voluntarii au efectuat lucrul prin grădină anume: au greblat, au săpat, au adus apă, au tăiat lemne, au măturat, au sădit legume. Voluntarii și-au pus ca scop să continuie această companie de ajutor a bătrânilor deoarece ei au avut o placere de a ajuta și de a vedea că ei nu sunt singuri.

A.O. ,,Promotorii Noului”
Un grup de voluntari au participat activ în cadrul acțiunii civice Salubrizare pe terenul de joc ,  am reparat batutul, acoperișul foisorului, am reinstalat soarele, am prasit, am greblat si am înlăturat plasticul, iarba și alte rămășițe.
The Child Of Moldova

Vizita centrului de plasament din capitală “Concordia Proiecte Sociale”. Rezultatul activității este ca Am avut ocazia să întâlnim persoane noi, să auzim alte istorii, să vedem o altă parte a poveștii, una poate un pic mai tristă, și totuși plină de atâta speranță și zâmete. În cele căteva ore petrecute alături de copiii de la orfelinatul Concordia, ne-am propus să umplem sala cu energie pozitivă, cu zâmbete și căldură, ceea ce sperăm că am reușit.

Consiliul Național al Tineretului din Moldova

Voluntarii CNTM de ziua faptelor bune au făcut câteva activități care au diluat mood-ul trist din atmosferă, parerea noastra. Am avut provocări pentru necunoscuți, flori ecologice și baloane pentru copii. Una dintre activitățile preferate a fost „Free Hugs” ce a contribuit la crearea bunei dispoziții. Am împărțit calendare cu fapte bune realizate pentru o lună și au îndemnat necunoscuții să facă cât mai multe fapte bune și să participe la un challenge drăguț.
Ziua a fost productivă, prodigioasă pentru noi și colorată de zâmbete.

+373 (22) 509 646
+373 69020369
Chișinău, str. E.Doga 5,
of. 309, 310, 312
Luni - Dum.
15:00 - 21:00