fbpx
Înregistrare
Meniu
5 idei, ce să faci cu copilul în carantină?

Copiii deosebit de greu suportă să stea în patru pereți. Ei sunt obișnuiți cu plimbări, activitate constantă. Și aici, carantină. Dacă vreți să distrați copiii, și nu doar jocuri pe calculator obișnuite, și ceva util și interesant, acest articol este exact pentru tine.

Exprimente.

Experimentele sunt întotdeauna curioase și interesante, în special pentru copii. Vă sugerăm să petreceți împreună cu copilul experimente chimice și fizice simple pe care orice părinte le poate face cu ușurință.

  • Arătați copilului cât de uimitoare este apa și de ce este capabilă. Luați 7 pahare de plastic (mai mult sau mai puțin posibil), colorant alimentar de diferite culori și șervețele de hârtie. Puneți toate paharele într-un rând, în fiecare secundă adăugați colorant diferit și apă. Faceți benzi de prosoape de hârtie. Îndepărtați fâșiile în cupe, astfel încât un capăt al fiecărei benzi să fie într-un pahar de apă și altul în gol. Veți observa apoi că apa se mișcă în cupe goale, amestecând culorile.

  • Inscripția invizibilă – lăsați copilul să se simtă ca un vrăjitor. Pentru început, vom crea cerneală invizibilă. Luați sifon și apă (o treime dintr-un pahar de sodă pe o treime dintr-un pahar de apă). Amestecul rezultat și va fi cerneală. Scrieți un cuvânt de bumbac, de preferință pe carton, astfel încât copilul să nu vadă. Apoi, împreună cu copilul, turnați ușor sucul de struguri/lămâie pe carton. După cum ați înțeles, sucul acru va reacționa cu sifon și inscripția se va manifesta.

 

  • Șarpe! Desenați și tăiați spirala. Vopsea-l ca un șarpe. La începutul spiralei, atașați firul astfel încât să poată fi atârnat. Apoi, vom avea nevoie de o sursă de căldură. Ar putea fi orice: plită, fier, lampă, tigaie uscată încălzită. Deasupra sursei de căldură, atârnă spirala și-voila, șarpele vine la viață!

  • Tornadă într – un borcan este un experiment simplu, dar fascinant! Avem nevoie de apă, borcan de sticlă, lichid de spălat vase, dacă să dorești, puteți adăuga paiete. Borcanul este umplut cu apă, se adaugă lichid de spălat vase, și după un pic de paiete, care va spori efectul. Închideți bine borcanul și răsuciți – l într-o spirală-observăm magia.

Spectacolul de acasă

  • Teatru de păpuși. Pe baza basmului preferat, cu jucăriile preferate, pregătiți un spectacol cu copilul și arătați-i altor membri ai familiei. Din cele mai dificile în această sarcină, va construi un ecran, în spatele căruia se va ascunde un tânăr păpușar. Ar putea fi o eșarfă de mamă și o cutie mare, o pernă mare de canapea și orice altceva. Crede-mă, sarcina va iubi copilul creativ, și el va fi responsabil pentru pregătirea primului său spectacol.

  • Pe roluri. Aranjați Teatrul din apartamentul dvs. Distribuie roluri pentru toată lumea și a pus un spectacol bazat pe povestea ta preferata. Va fi distractiv, va apropia cu siguranță întreaga familie și va lăsa o experiență plăcută. Filmați pe video, astfel încât să vă puteți aminti în câțiva ani cum v-ați distrat pe voi înșivă și pe copiii în carantină.

Gătim împreună!

Pregătirea ceva delicios va fi nu numai o experiență interesantă, ci și o manifestare creativă a copilului dumneavoastră. Coaceți cookie-urile, lăsați copilul să vină cu o formă pentru el. Faceți un tort ” sticlă spartă – – orice copil va atrage procesul de gătit.

Falsuri și desene

  • Arici. Veți avea nevoie de: fir de tricotat, hârtie, adeziv, creioane colorate. Pentru început, desenați împreună cu copilul arici pe hârtie, dar fără ace, le vom face mai târziu. Luați firul și tăiați-l în bucăți de 3 cm. Iată un arici atât de drăguț, cu spini pufoși, am reușit.
  • O minge neobișnuită. Un astfel de fals va deveni cu ușurință un subiect interesant de decor. Tot ce ne va plăcea: un fir de mulinetă, un adeziv PVA și o minge gonflabilă. Ce trebuie să faceți: umflați mingea, într-o sticlă de plastic, adezivii fac o gaură cu un ac cu un fir sau turnați adezivul în orice recipient în care va fi convenabil să umeziți firul. După cum ați înțeles, firul trebuie să fie complet în adeziv. Apoi începeți să o înfășurați ca o pânză de păianjen pe minge, astfel încât să o acopere complet. Lăsați adezivul să se usuce. Asigurați-vă că firul este complet uscat, cu un ac sau cu foarfece, spargeți mingea în interior și scoateți-o ușor. Mingea rezultată poate fi decorată, face ochii și gura, sau decora sub lampa.

Și, desigur, jocuri de masă, desene, bun vechi Twister.

Amintiți-vă că atenția dumneavoastră este importantă pentru copii.

Poate că acum, visul lor mare sa împlinit-în cele din urmă părinții nu se grăbesc să lucreze, nu trebuie să fugă în sala de fitness, mama și tata au rămas acasă,nu este fericirea?!

+373 (22) 509 646
+373 69020369
Chișinău, str. E.Doga 5,
of. 309, 310, 312
Luni - Dum.
15:00 - 21:00